Workshop Wim Hof Methode

Eenvoudig je gezondheid optimaliseren

Net als vele andere heb ik door de Wim Hof Methode (WHM) een gezondheidsboost gekregen. Het is simpele methode om meer vitaliteit, veerkracht, energie en gezondheid te krijgen. Ik ben gecertificeerd Wim Hof instructeur geworden om deze mooie methode aan anderen te leren.

Waarom word je gezonder als je de WHM methode toepast?

Als arts blijf ik steeds weer zoeken naar praktische manieren om ziekte te voorkomen en gezondheid te optimaliseren. Heel veel ziekten berusten op teveel ontstekingsactiviteit in het lichaam. Ik schreef daar eerder op mijn website al over in dit artikel: Pijn door stille ontstekingen »

Professor Pickers heeft met zijn onderzoeksgroep van de Radboud Universiteit aangetoond dat er bij het toepassen van de Wim Hof Methode sprake is van een forse vermindering van ontstekingsstoffen. Toen ik dat las ben ik me gaan verdiepen in de Wim Hof Methode. Ik heb gemerkt dat de Wim Hof Methode een krachtig middel is om je gezondheid te verbeteren en vitaler te worden. Op deze pagina lees je meer over de Wim Hof Methode »

Nog dieper in de wetenschappelijke achtergronden duiken? Die vind je hier op de website Innerfire van Wim Hof »

Workshop Wim Hof Methode

Veel patiënten hebben gevraagd wanneer ik een workshop zou geven van de Wim Hof Methode in Amersfoort. En vrijdag 6 maart 2020 is het zover! De WHM is geen bijgeloof, geen geneesmethode, geen sport, geen wedstrijd maar je zult ervaren dat je vitaler en energieker wordt met de Wim Hof Methode.

De Wim Hof Methode bestaat uit:

 • ademoefeningen
 • mindset en focus oefeningen
 • en koudetraining

We gaan ze samen allemaal oefenen en ik geef adviezen en tips mee om de training thuis voort te zetten.

In mijn workshops zal ik wat extra aandacht besteden aan de theoretische achtergronden om meer begrip te geven waarom de Wim Hof Methode zo goed werkt. Maar zoals Wim altijd zegt: “Voelen is begrijpen” dus we zullen ook zeker in de praktijk ervaren wat de oefeningen doen. Iedereen is anders en daarom is het belangrijk om de eigen grenzen te leren kennen en te bewaken.

Voor diegenen die het aandurven: we sluiten af met een ijsbad.

Locatie en datum

De workshop wordt gegeven op vrijdag 6 maart 2020 in het Vlinderhuys op de Barchman Wuytierslaan 51, 3819 AB Amersfoort.

Er staat een blauw bord bij de ingang van het weggetje naar de Vlinderhuys. Het is tegenover het pannenkoekenrestaurant De Kabouterhut. Klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving »

Kosten en inschrijving

Je kunt je inschrijven via de wimhofmethod.com website of door mij te emailen. De workshop kost 95 euro.

Programma

 • 13:30 Ontvangst met koffie en thee
 • 13:45 Introductie en voorstelronde
 • 14:00 Theorie en achtergronden Wim Hof Methode
 • 14:30 Vragen
 • 15: 00 Pauze
 • 15:15 Ademhalingsoefeningen
 • 16:00 Andere Oefeningen (Aarden, Yoga, Focus en Mindset)
 • 16:45 Vragen en verdieping. Oefenschema voor thuis.
 • 17:00 Voorbereiding koude challenge, Tai chi oefeningen.
 • 17:15 Voor wie het wil: ijsbad !! Warm aanbevolen, maar niet verplicht.

Het wordt aangeraden om geen zware lunch te nemen voor de workshop. Er is koffie en thee met gezond lekkers. Na afloop is er warme soep met brood!

Zelf meenemen:

 • Yogamat en deken voor de oefeningen. Flesje water.
 • Zwemkleding en handdoek als je het ijsbad wilt proberen
Aanmelden workshop Wim Hof Methode

Jezelf thuis voorbereiden op de workshop

We zijn opgevoed met het idee dat kou oncomfortabel en ongezond is. En we zijn het verleerd om onszelf weer warm te maken. Bij de training leer je te ontspannen in de kou en jezelf weer op te warmen. Maar je kan zelf al wat wennen door na het warme douchen, 10 sec. de kraan kouder te zetten. De dag erop probeer je 20 sec. en zo ga je verder dat je 60 sec. onder de koude douche kunt staan.

Je kunt ook beginnen met alleen de armen en benen koud af te douchen. Als je je geleidelijk blootstelt aan de kou dan gaat het steeds makkelijker en ga je het lekker vinden. Maar let erop dat je rustig blijft ademen in de kou. Adem rustig en diep naar de buik. Probeer 3 sec. in te ademen door de neus en 6 sec. uit door de neus. Houdt ook na afloop van de douche de rustige ademhaling vast. Dan warm je weer sneller op.

Vragen?

Je kunt me bereiken via: info@arts-osteopaat.nl

We zien jullie graag op vrijdag 6 maart 2020!

Aanmelden workshop Wim Hof Methode
Even delen met je netwerk?