Corona crisis? Ik blijf je steunen!

Veel mensen vragen of mijn praktijk nog open is. Juist nu is het extra belangrijk om gezond en vitaal te blijven en je afweer te versterken. Maar om verspreiding van het COVID-19/Corona virus tegen te gaan heeft de regering strengere beperkingen opgelegd aan alle beroepen met een direct contact binnen de 1,5 meter afstand.

Juist nu is het belangrijk om de huisartsen en ziekenhuiszorg te ondersteunen door de zorg te bieden die we kunnen. Niet voor corona-behandeling, want bij elke verdenking van een Corona besmetting wordt je verzocht thuis te blijven en je huisarts te bellen. Maar om mensen optimaal gezond te houden en hun afweer te versterken blijf ik adviezen geven. Je kunt veel zelf doen aan preventie en in mijn praktijk begeleidt en ondersteun ik je daarin. Zoals we allemaal weten wordt je afweer vooral minder door stress. Ik kan je ook online helpen om daar aan te werken.

Extra service in Corona tijd

In verband met de Corona-crises bied ik de mogelijkheid om korte consulten te doen op afstand, bv. via telefoon of whatsapp tegen een speciaal tarief.
Je kunt deze afspraken via de afsprakencentrale inplannen of je geeft door per email hoe je wilt dat er contact met je wordt opgenomen. Voor indicatiestelling en advisering plannen we een tijd in van maximaal 20 min., dit kost 50 euro. Na afloop krijg je een betaalverzoek via tikkie of je maakt het over. Na betaling krijg je een factuur van een kort consult natuurgeneeskunde/leefstijlgeneeskunde. Dit is een normaal complementair consult en wordt vergoed in het aanvullende pakket bij de meeste zorgverzekeraars. Indien je een langer consult op afstand wilt is dat ook mogelijk tegen het normale tarief.

Welke vragen kun je stellen?

De vragen die je kunt stellen betreffen vooral hoe je gezond kunt blijven. Voor antwoorden over vermoeden van ziekte en besmetting van het Corona (COVID19) virus verwijs ik je naar je huisarts.

Enkele voorbeelden van vragen die je zou kunnen stellen:

 1. Welke oefeningen kan ik doen voor mijn nekklachten, rugklachten e.d
 2. Hoe versterk ik mijn zelfgenezend vermogen?
 3. Welke supplementen kunnen ondersteunend zijn voor mijn afweer?
 4. Welke voeding geeft versterking van het immuunsysteem?
 5. Is sport nu aan te raden en zo ja hoe intensief?
 6. Wat kan ik doen als ik me grieperig voel?
 7. Welke (ademhalings-)oefeningen kan ik doen voor ontspanning?
 8. Hoe zorg ik dat ik beter slaap?
 9. Wat kan ik aan mijn stress doen?

En zo zijn er nog veel meer vragen die je aan mij kan stellen, want zoals je weet ben ik behalve osteopaat ook natuurarts, tegenwoordig ook wel arts leefstijlgeneeskunde genoemd. Ik kan je ook op vele terreinen betreffende gezondheid, vitaliteit, veerkracht, stresshantering en optimaal functioneren adviseren.

Hypnose om je afweer te versterken?

Inmiddels ben ik sinds een jaar opgeleid in de medische hypnose en hypnotherapie. Ik pas het steeds meer toe, want het zijn geweldige methoden om het zelfgenezend vermogen te versterken. Binnenkort vertel ik daar meer over. Dan vertel ik ook waarom hypnose bijzonder waardevol kan zijn bij een groot aantal ziekten en aandoeningen en ook genezing kan bevorderen bij besmetting met het Corona virus.

Mogelijke Corona besmetting?

Symptomen Corona

Het RIVM noemt de volgende kenmerken bij mogelijke Corona (COVID-19) besmetting:

 • (neus)verkoudheid
 • hoesten, kuchen of niezen
 • loopneus
 • keelpijn
 • verhoging (37,5 – 38 °C) of koorts (meer dan 38°C)
 • kortademigheid, benauwdheid
 • hoofdpijn
 • branderige ogen
 • diarree
 • forse moeheid vooral als dat sinds kort bestaat

Als je één van deze kenmerken hebt wordt je verzocht thuis te blijven en uit te zieken.

Wie heeft een verhoogd risico op Corona?

Er zijn een aantal groepen met een verhoogd risico om geïnfecteerd te raken met het Corona virus of een ernstiger ziektebeeld te ontwikkelen, namelijk:

 • Alle personen ouder dan 70 jaar
 • Alle personen ouder dan 18 jaar en één van de volgende ziektes of aandoeningen:
 • Afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen of longen
 • Chronische hartaandoeningen
 • Diabetes mellitus (suikerziekte)
 • Ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie
 • Verminderde weerstand tegen infecties door medicatie tegen auto-immuunziekten, na orgaantransplantatie, bij bloedziekten, bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen, bij kankerpatiënten met chemotherapie of bestraling
 • Alle personen ouder dan 18 jaar die:
  • een (verstandelijke) handicap hebben en wonen in een instelling
  • wonen of verblijven in een verpleeghuis of instelling die niet valt onder de voorgaande categorieën.

Hoe verlaag je je ziektekans?

De overheid benadrukt diverse maatregelen om verspreiding te voorkomen en het is goed dat we deze adviezen strikt opvolgen. In mijn vorige nieuwsbrief heb ik preventieve adviezen en maatregelen gegeven om uw afweer te versterken. Zie: preventieve adviezen

In de natuurgeneeskunde en de neuraaltherapie worden klachten en symptomen uitgelegd aan de hand van het model van een overlopend vat. Dat wil zeggen dat de mens in de loop der tijd allerlei belastingen en invloeden krijgt waarop ze zich kan aanpassen zonder veel klachten te ontwikkelen. Maar het vat raakt gevuld. Het aanpassings- en zelfgenezend vermogen wordt belast. Op een gegeven moment is het vat vol en loopt het over. Dan openbaren zich klachten en symptomen.

Hoe versterk je je afweer?

Je afweer en je zelfgenezend vermogen versterk je door zoveel mogelijk belastende invloeden uit het verleden op te ruimen of te neutraliseren en zoveel mogelijke gezondheid, vitaliteit, positiviteit, creativiteit en sociale contacten in je leven te verwelkomen.

Hoe kan ik je helpen?

Vanuit de osteopathie kan ik bijvoorbeeld bepaalde technieken toepassen waardoor het middenrif beter beweegt en je makkelijker kunt ademen. Dit verbeterd niet alleen de longfunctie, maar kan ook de lymfestroom verbeteren. Wat weer belangrijk is voor een goede afweer.

Met de neuraaltherapie kan ik belastingen uit het systeem halen door stoorhaarden te behandelen.

Let wel: Nu er verscherpte Corona maatregelen zijn ingesteld kunnen we dit (hopelijk) tijdelijk niet inplannen.

Met hypnotherapie kunnen we trauma’s en vroege belastingen neutraliseren en het zelfherstellend vermogen vanuit het onderbewuste ondersteunen. Hypnotherapie sessies kunnen op afstand met beeldbellen (Zoom, Skype) worden verricht.

De vele mogelijkheden vanuit de natuurgeneeskunde en leefstijlgeneeskunde heb ik op andere plaatsen op mijn website omschreven. Denk aan: stresshantering, gezonde voeding, beweging en sport, ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken, slaapadviezen, maar ook aan supplementen vanuit de orthomoleculaire therapie, fytotherapie en gemmotherapie. Advisering kan met een consult op afstand.

Als Wim Hof instructeur weet ik dat het goed is om je lichaam en geest goed uit te dagen met ademhalingsoefeningen en koude. Maar dit principe geldt ook voor vasten, sporten, sauna e.d.

Eén van mijn collega’s, huisarts Mulders, heeft een boek geschreven met als titel “gezondheid is een vaardigheid” en vaardigheden kun je trainen. Zie mij dus als uw coach en trainer voor uw gezondheid!

Even delen met je netwerk?