Train uw brein met uw stem

ForBrain-JohnHeeft u of een van uw gezinsleden last van:

  • stemproblemen;
  • moeite met taal;
  • aandachts- en concentratie problemen;
  • problemen met horen en luisteren;
  • geheugenproblemen;
  • te weinig energie?

Dan is dit artikel zeker de moeite van het lezen waard!

Mijn vrouw zegt altijd dat ik gek ben op elektronische apparaatjes. En dat geef ik toe, maar het zijn meestal heel nuttige apparaatjes. Zo is mijn recentste aankoop de ForBrain. En de ForBrain kan helpen met de bovenvermelde problemen. Hoe het werkt wil ik u in dit artikel uitleggen.

Braintraining met de ForBrain, hoe werkt het?

oor1De Forbrain is een apparaatje om je hersenen te trainen met je eigen stem.

Geluid bereikt op twee manieren je gehoor en je brein. De ene manier is via luchtgeleiding en je trommelvlies (links, in het groen), de andere manier is via trillingen van je schedel. Dit heet beengeleiding (rechts, in het blauw).

Als je vingers in je oren stopt en je gaat praten dan hoor je je stem via deze beengeleiding. Probeer het maar eens.

Het geluid van je stem wordt normaal waargenomen via je gehoor en geanalyseerd en bijgestuurd vanuit je hersenen. We noemen dit het audio-vocale feedbackmechanisme (zie plaatje onder). Bij zangers zorgt dit ervoor dat ze een mooi, zuiver en uniek stemgeluid produceren.

oor2Bij de ForBrain wordt gebruikt gemaakt van de beengeleiding, door trillende membranen. Deze beengeleiding gaat 10 keer sneller dan luchtgeleiding. Een beengeleidingskoptelefoon is al een uniek apparaat op zich en geeft een geheel andere sensatie van het horen. De ForBrain heeft ook een microfoon en een electronisch filter.

Via de microfoon kun je met je eigen stem trillingen produceren, die worden bewerkt met een ingenieus ontwikkelde filter, die bepaalde frequenties versterkt. Dit bewerkt geluid wordt doorgegeven aan de membranen van de beengeleidingskoptelefoon en bereikt zo het gehoor en de hersenen.

De ForBrain versterkt met deze techniek de normaal werkzame audio-vocale feedbackmechanisme. Je kan daarmee je stem, je gehoor en je brein trainen.

Hoe werkt dat nu in de praktijk?

Je zet de ForBrain op en gaat bijvoorbeeld een tekst hardop voorlezen. Door de gevoelige microfoon en de filter komt het geluid van je eigen stem heel anders binnen dan normaal. Dit geeft een extra stimulans aan het brein en traint de aandacht, concentratie en geheugen. Je kan ook gericht een presentatie die je moet doen oefenen. Je traint dan de toon van je stem, de helderheid. de articulatie en modulatie. Kortom: je verbeterd je stem en het wordt boeiender om naar je te luisteren.

Het wordt ook gebruikt bij kinderen om de taalvaardigheid te trainen en bij ouderen om hun luistervaardigheden te trainen bij een slechter wordend gehoor.

ForBrain-illustratie

Zelf gebruik ik de ForBrain omdat mijn gehoor slechter wordt. Ik gebruik het nog maar 2 week maar merk nu al effect. Ik merk dat ik minder moe wordt en meer energie heb. Luisteren gaat beter. ForBrain raad aan om in de beginperiode tenminste 6 weken dagelijks te oefenen. En eigenlijk is dat heel simpel. Een tekst die ik toch wil lezen, ga ik nu met de ForBrain op hardop lezen. Er wordt ook aangeraden om te zingen en te neuriën. Oefentips en aanwijzingen zijn te vinden op de website van ForBrain, www.forbrain.com.

Als u meer wilt weten over de achtergronden kunt u de onderstaande You Tube presentaties bekijken.

Bekijk de video’s over ForBrain

Korte presentatie Forbrain:

Lange presentatie Forbrain:

De ForBrain aanschaffen

Omdat ik zo enthousiast ben over de ForBrain ben ik affiliate geworden. Dat betekent dat ik meer achtergrondinformatie krijg en dat mensen het via mij goedkoper kunnen aankopen. Als u de Forbrain via onderstaande link aankoopt en bij de aankoop het code/affiliate nummer: 3A0600952 gebruikt dan krijgt u 10% korting!

http://www.forbrain.com/?utm_id=3A0600952

Deel dit bericht gerust met anderen als u denkt dat zij er baat bij hebben.

Even delen met je netwerk?