Corona crisis? Ik blijf je steunen!

Mogelijke Corona besmetting? Het RIVM noemt de volgende kenmerken bij mogelijke Corona (COVID-19) besmetting: (neus)verkoudheid hoesten, kuchen of niezen loopneus keelpijn verhoging (37,5 – 38 °C) of koorts (meer dan 38°C) kortademigheid, benauwdheid hoofdpijn branderige ogen diarree forse moeheid vooral als dat sinds kort bestaat Als je één van deze kenmerken hebt wordt je verzocht … Lees verder »

Coronavirus: Blijf kalm maar waakzaam

De wereld en ook Nederland is in de ban van het Corona-virus. Het zijn onzekere tijden. Elk mens reageert anders, maar paniek is een slechte raadgever en het is goed om kalm maar waakzaam te zijn. Er zijn tal van virussen, met name in de herfst en winter, die griepachtige verschijnselen kunnen geven met klachten … Lees verder »

Workshop Wim Hof Methode

Eenvoudig je gezondheid optimaliseren Net als vele andere heb ik door de Wim Hof Methode (WHM) een gezondheidsboost gekregen. Het is simpele methode om meer vitaliteit, veerkracht, energie en gezondheid te krijgen. Ik ben gecertificeerd Wim Hof instructeur geworden om deze mooie methode aan anderen te leren. Waarom word je gezonder als je de WHM … Lees verder »

Altijd moe? Reset je circadiaanse ritme!

In de oertijd van de jager-verzamelaar, zo’n 10 000 jaar geleden, stonden onze voorouders op met de zon en gingen ze naar bed kort na het ondergaan van de zon. Ons lichaam, onze genetica, ons metabolisme, alles is afgestemd op dit natuurlijk dag/nachtritme. Dat wordt het circadiaans ritme genoemd. Circa betekent ongeveer en diaans is … Lees verder »

Leefstijlgeneeskunde

In allerlei media is er steeds meer aandacht voor leefstijl. Vroeger was leefstijl alternatief en waren het vooral natuurartsen en therapeuten in het complementaire veld die op het belang van een goede persoonlijke leefstijl wezen voor zowel het voorkomen als genezen van ziekten. Maar tegenwoordig “doet” iedereen aan leefstijlgeneeskunde, van schoonheidsspecialiste tot medisch specialist. Allemaal met hun … Lees verder »

Neuraaltherapie, een waardevol instrument om chronische complexe ziektebeelden aan te pakken

Meer dan 1 stuk gereedschap Als manueel arts, osteopaat en arts voor integrale geneeskunde maak ik gebruik van kennis en inzichten uit verschillende opleidingen en ben ik constant op zoek naar nieuwe methoden en technieken om mensen te helpen. Ik wil mensen meer kunnen bieden en ik vul mijn gereedschapskist met nieuwe gereedschappen om ook … Lees verder »

Welke dieet is het beste?

Diëten zijn net modeartikelen Vandaag is het ene dieet hip en trendy en morgen het andere. En mensen krijgen een overdaad aan tegenstrijdige informatie. In de kranten lezen ze dat het een hype is om glutenarm te eten, maar in boeken en artikelen lezen ze weer iets anders. Het voedingscentrum en de huisarts zeggen weer … Lees verder »

Als een natuurarts een kwakzalver is, is een reguliere arts dan een drugsdealer?

Integrale geneeskunde versus reguliere geneeskunde De reguliere geneeskunde is gespecialiseerd in acute en ernstige ziekten, maar heeft weinig te bieden als er geen afwijkingen worden gevonden bij aanvullend onderzoek, zoals bloedonderzoek, CT, MRI, PET-scan. De natuurarts, gespecialiseerd in de integrale geneeskunde, richt zich juist op het verbeteren van de functionaliteit en vitaliteit en moet bij … Lees verder »

Waarom heb ik pijn?

Patiënten vragen vaak: “waar zit de oorzaak van mijn pijn”. Soms hebben ze ook zelf een idee. Ze zeggen dan: “ik heb kou in mijn spieren” of “ik sta scheef”, of “ik heb een blokkade”. Binnen de verschillende manuele therapieën bestaan ook theorieën over scheefstanden van bekkens, wervels en blokkades van gewrichten. Zo wordt er … Lees verder »